دیدار نماینده سازمان ملل با آیتالله سیستانی در نجف، افشاگری مدیر نتفلیکس علیه مقامات سعودی و «بنسلمان»، نصب سیستم ضد موشکی در پایگاه آمریکایی «حریر» در اقلیم کردستان و سفر وزیر خارجه امارات به واشنگتن برای امضای توافق سازش با اسرائیل، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست پامپئو از کشورهای اروپایی برای تروریستی اعلام کردن حزبالله نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روز یکشنبه، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که آمریکا همچنان اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی را دعوت میکند تا حزبالله را سازمانی تروریستی اعلام کنند.
وی طی بیانیهای که وزارت امور خارجه آمریکا آن را منتشر کرد، گفت: آمریکا از تصمیم صربستان برای اعلام حزبالله به عنوان سازمانی تروریستی استقبال میکند.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «اعلام صربستان درباره در نظر گرفتن حزبالله به عنوان سازمانی تروریستی، گام مهم دیگری است که قدرت این گروه مورد حمایت ایران برای عمل کردن در اروپا را محدود میکند.»
پامپئو در ادامه ادعاهایش گفت که حزبالله برنامه ریزی حملات تروریستی و خرید فناوریهای نظامی و جمع آوری منابع مالی در اروپا را ادامه داده است.
وی افزود که آمریکا همچنان از اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی دعوت میکند که حزبالله را کامل به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کرده و بین بخش نظامی و سیاسی این گروه تفاوتی قائل نشوند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه گذشته اعلام کرد دو وزیر سابق دولت لبنان را به بهانه ارتباط با حزبالله تحت تحریم قرار داد.
وزارت خزانهداری آمریکا در این بیانیه «یوسف فنیانوس» و «علی حسن خلیل» را به ارائه کمکهای مادی به حزبالله و فساد متهم کرد.
این تصمیمات در حالی گرفته میشوند که حزبالله، یکی از مهمترین احزاب سیاسی لبنان است و در انتخابات دو سال پیش پارلمان لبنان هم با وجود اقدامات آمریکا علیه این حزب، بخش بزرگی از کرسیها در اختیار ائتلاف مورد حمایت حزبالله قرار گرفت.
اقدامات آمریکا در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که تاکید میکنند، حزبالله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروههای تروریستی و افراطی در منطقه داشته است.
دیدار نماینده سازمان ملل با آیتالله سیستانی در نجف
دفتر «آیت الله سیستانی» مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق، با صدور بیانیهای اعلام کرد، وی پیش از ظهر یکشنبه «جنین هنیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق را به حضور پذیرفت و در این دیدار به مواضع خود در شماری از مسائل مهم اشاره کرد.
نخست: انتخابات پارلمانی که قرار است سال آینده برگزار شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید شرایط ضروری را برای آن فراهم آورد که به نتایج آن درجه بالایی از اعتبار بدهد تا شهروندان را به مشارکت گسترده در آن ترغیب کند و برای این هدف باید مطابق با یک قانون منصفانه و عادلانه و به دور از منافع شخصی برخی فراکسیونها و طرفهای سیاسی انجام شود؛ همچنان که باید در مراحل مختلف برگزاری آن، روند شفافیت مراعات شود و نظارت و کنترل بر آن به صورت جدی و با هماهنگی بخش مربوطه در هیئت سازمان ملل متحد صورت گیرد.
انتخابات زودهنگام به خودی خود، یک هدف نیست بلکه مسیر مسالمت آمیز صحیح برای خروج از بن بست فعلی است که کشور در نتیجه تراکم بحرانهای سیاسی، اقتصادی، امنیتی، بهداشتی، خدماتی و نظیر آن رنج میبرد؛ بنابراین، ضروری است که شهروندان این فرصت را داشته باشند که در گزینههای سیاسی خود تجدیدنظر کرده و با آزادی و به دور از هرگونه فشار، نمایندگان خود در مجلس نمایندگان آتی را انتخاب کنند تا صلاحیت کار در جهت حل مشکلات و بحرانها را داشته باشند.
تأخیر بیشتر در برگزاری انتخابات و یا اجرای آن بدون فراهم شدن شرایط لازم برای موفقیت آن به گونهای که نتایجش قانع کننده برای بیشتر شهروندان نباشد، به تعمیق مشکلات کشور و – خدای ناکرده- رسیدن به وضعیتی منجر خواهد شد که وحدت و آینده فرزندانش را تهدید میکند و همه طرفهای مربوطه را که در شرایط فعلی زمام قدرت را دارند، پشیمان خواهد کرد.
دوم: دولت کنونی نسبت به تداوم و پیشبرد قاطعانه و باقدرت اقداماتی که در راه اجرای عدالت اجتماعی اتخاذ کرده، از جمله به دست گرفتن کنترل گذرگاههای مرزی، بهبود عملکرد نیروهای امنیتی در راستای بالا بردن نظم و انضباط و حرفه ای گری آنها، اعمال اقتدار دولت، جمع آوری سلاحهای غیرقانونی، جلوگیری از تجزیه کشور به مناطق تحت کنترل گروههای مشخص با زور سلاح و تحت عناوین مختلف و دور از اجرای قوانین نافذ دعوت میشود.
دولت همچنین به اتخاذ گامهای جدی و استثنایی برای مبارزه با فساد و باز کردن پروندههای بزرگ دیگر در این زمینه بر اساس اقدامات قانونی و به دور از هر گونه گزینش دعوت میشود تا هر فاسدی به مجازات عادلانه برسد و حقوق ملت با هر موقعیت و حمایتی از او ستانده شود.
افشاگری مدیر نتفلیکس علیه مقامات سعودی و «بنسلمان»
مدیر شرکت پخش آنلاین فیلم و سریال «نتفلیکس» فاش کرد که عربستان سعودی در قبال حذف ویدیوئی علیه ولیعهد این کشور در این شبکه، حاضر شده است به این شرکت اجازه دهد فیلمهایی منافی عفت عمومی و هنجارهای عمومی عربستان سعودی پخش کند.
«رید هستینگز»، مدیر شرکت مذکور امروز یکشنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «سی.ان.ان» آمریکا گفت که در سال میلادی گذشته با فشار مقامات سعودی مجبور شده است، یکی از بخشهای برنامه «پاتریوت آکت» را از شبکه خود حذف کند.
او در پاسخ به سؤال مجری شبکه سی.ان.ان گفت که تصمیم به حذف این بخش از برنامه که در آن از محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به دلیل قتل «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار سعودی در کنسولگری سعودی در استانبول انتقاد شده بود، تصمیم سختی بود.
او گفت که شرکت مجبور شده است این فیلم را حذف و پخش آن را صرفاً به کانال این شرکت در یوتیوب محدود کند.
رید هستینگز در ادامه از باج مقامات سعودی به شرکت نتفلیکس پرده برمیداد و میگوید: «در مقابل، ما توانستیم محتوای تولیدی دیگر خودمان را در نتفلیکس عربستان سعودی قرار دهیم؛ مانند برنامههای همجنسبازی، بیبندوباری و آموزش سکس که در اختیار کاربران سعودی قرار گرفت».
مدیر نتفلیکس گفته این اقدام، به راحتی انجام نگرفته و نگرانیهایی در این باره وجود داشته، ولی به گفته وی، این اقدام آن هم در عربستان سعودی، «گام خوبی» بوده است.
جمال خاشقجی، روزنامهنگار سرشناس سعودی که برای روزنامه واشنگتنپست کار میکرد، دهم مهر ماه ۱۳۹۷ (۲ اکتبر ۲۰۱۸) بعد از ورود به کنسولگری سعودی در شهر استانبول ناپدید و بعدها مشخص شد که او در این ساختمان توسط تیم ترور بنسلمان به طرز فجیعی به قتل رسیده است.
ارزیابی و گزارش سازمانهای امنیتی آمریکا حکایت از آن دارد که محمد بن سلمان آمر این قتل بوده است.
«باب وودوارد»، روزنامهنگار کهنهکار آمریکایی در کتاب خود به نام «خشم» ـ که قرار است به زودی منتشر شود ـ به نقل از «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا نوشته: او «محمد بنسلمان»، ولیعهد عربستان سعودی را از غائله ترور «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد سعودی نجات داده است.
وودوارد در کتابش نوشته، ترامپ سال ۲۰۱۸ درباره نقش بنسلمان در قتل خاشقجی گفت: «من او را نجات دادم. من توانستم کاری کنم که کنگره دست از سر او بردارد. توانستم جلوی آنها را بگیرم.»
نصب سیستم ضد موشکی در پایگاه آمریکایی «حریر» در اقلیم کردستان
یک منبع امنیتی در اربیل روز یکشنبه، تحرکات نیروهای آمریکایی در پایگاه «حریر» در استان اربیل را فاش کرد.
این منبع در گفتوگویی با پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت: «یک شرکت خصوصی آمریکایی که در پایگاه مستقر در منطقه شقلاوه استان اربیل فعالیت گسترده داشت، به دلیل شرایط انتشار ویروس کرونا، فعالیت خود را برای چند ماه متوقف کرد.»
وی افزود: «این شرکت مجددا فعالیت خود را از سر گرفته و اقدام به نصب پدافند ضد موشکی، تقویت استحکامات نظامی و توسعه باند فرودگاه شقلاوه و اتصال آن به پایگاه حریر کرده است.»
بر اساس گزارش میدل ایست نیوز، منبع یاد شده ادامه داد: «هیچ یک از نیروهای آمریکایی از این پایگاه خارج نشده و گروهی از نیروهای امنیتی عراق و نیروهای پیشمرگ در حال آموزش مستمر هستند و انتظار میرود کار توسعه پایگاه در اوایل سال آینده میلادی به پایان برسد.»
پایگاه نظامی حریر در اقلیم کردستان، یکی از بزرگترین پایگاههای آمریکا در عراق و خاورمیانه است و هزاران تن از نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف بینالمللی در آن مستقرند.
سفر وزیر خارجه امارات به واشنگتن برای امضای توافق سازش با اسرائیل
«عبدالله بن زاید آل نهیان»، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی روز یکشنبه در رأس هیأتی سیاسی وارد پایتخت ایالات متحده آمریکا شد.
خبرگزاری رسمی امارات در گزارش خود اعلام کرد، قرار است بنزاید به همراه هیأت مذکور، توافق صلح ادعایی میان امارات و رژیم اشغالگر قدس با نام توافق ابراهیم را امضا کند.
طبق بیانیه وزارت خارجه امارات که در همین ارتباط منتشر شده، عبدالله بن زاید به نیابت از «محمد بنزاید»، ولیعهد ابوظبی و به دعوت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا راهی واشنگتن شده است.
در این بیانیه همچنین تصریح شده است، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مراسم امضای توافق مذکور در روز سهشنبه حضور خواهد داشت.
بنا بر گزارش رسانههای اسرائیل، قرار است بنیامین نتانیاهو به همراه خانوادهاش در این مراسم شرکت کند.